Hoe is babymassage voor een baby?

Hoe is babymassage voor een baby?Soms verloopt een babymassageles zo goed, dat (bijna) het hele lijfje gemasseerd kan worden. Maar soms ook niet.

Soms kan ik de moeder alleen instructie geven voor baby’s benen, voeten en tenen. Moeder mag dan op mijn pop verder gaan, want die heeft nooit dorst, heeft geen slaap nodig, raakt nooit overprikkeld en blijft keurig op haar plek liggen. Mijn pop heeft ook geen notie van tijd, zoals wij volwassenen dat hebben. Overigens is dat een van de weinige overeenkomsten tussen een pop en een baby.

Behoefte van de baby

Voor een baby kan een massage van zijn voeten, gevoelsmatig wel uren duren. Als wij volwassenen worden gemasseerd (zeker door een geliefd persoon) dan kan het ons waarschijnlijk ook niet lang genoeg duren. Toch gebeurt het nog wel eens dat ik voor een les bij ouders thuis kom, waar de baby maar relatief kort gemasseerd kan worden. Dit kan bij die papa of mama voor gevoelens van teleurstelling zorgen.

Ik probeer ouders dan ook uit te leggen dat de tijdsduur van een massage voor een baby niet relevant is. Het gaat de baby namelijk om kwaliteit en niet om kwantiteit. En voor die baby wiens benen, voeten en tenen zijn gemasseerd, was het misschien wel precies genoeg om daarvan op & top te genieten.

Rekensommetje

Vandaag maakte ik voor mijzelf een rekensommetje.
Als je vijftig dagen oud bent en je bent in totaal bij elkaar opgeteld een halve dag (= 12 uur = gemiddeld 14,5 minuten/dag) in je leven gemasseerd, dan is dat 0.01% van je leven op dat moment.
Stel, je bent dertig jaar oud en je bent in totaal bij elkaar opgeteld 50 dagen (= 1200 uur = gemiddeld 40 uur/jaar) gemasseerd dan is dat slechts 0,0045% van je leven op dat moment.

Ik heb deze gemasseerde uren gegokt, maar ik schat in, dat we ervan uit kunnen gaan, dat wij volwassenen minder hebben gekregen. Babymassage – hoe kort ook – kan op je baby diepe indruk maken.

Geloof mij, een baby van 50 dagen oud, is per dag 6-8 uur wakker, dus zijn agenda biedt meer ruimte dan 14,5 minuten om gemasseerd te worden 😉

Babymassage

Zoals je uit dit blog begrijpt, geef ik lessen babymassage. Privéles aan huis of in groepsverband (aan de Lindenlaan of aan huis met bekenden). Bekijk informatie en mogelijkheden.