Draagdoekconsulent Amstelveen

Draagdoekconsulent Amstelveen, draagconsult door Esther van Bloemen babyconsulentEsther is draagdoekconsulent* in Amstelveen en omgeving. Zij kan jou leren om je baby comfortabel en veilig te leren dragen in een draagdoek.

Je kunt kiezen tussen een draagconsult of een knoopconsult. Een draagconsult is voor (aanstaande) ouders die nog geen ervaring hebben met dragen en vooral geïnformeerd willen worden. Een knoopconsult is voor ouders die ervaring hebben met het dragen van hun kind en daarover concrete vragen hebben.

* Aangesloten bij de Vereniging van Draagdoekconsulenten

Draagconsult

Tijdens een draagdoekconsult krijg je informatie over verschillende draagdoeken. En ook tips voor optimaal draagcomfort, informatie over de geschiedenis van het dragen, kledingadvies voor jouw baby in de draagdoek en de verschillende manieren van dragen passend bij de leeftijd van jullie kind. Daarna gaan we praktisch aan de slag en uit het ruime assortiment meegebrachte doeken leer je om een draagdoek om te knopen. Je kunt het draagdoekconsult alleen, of als stel volgen.

Lukt het niet om het consult samen met je partner te volgen of ben je alleenstaand, vraag dan bijvoorbeeld een van je ouders of een vriendin. Esther vertelt namelijk veel en twee personen onthouden meer dan één.

Inhoud draagconsult

  • Demonstratie verschillende soorten draagdoeken, ergonomische dragers en draagsystemen
  • Presentatie over dragen, hoe draag je je baby fijn en veilig en hoe niet?
  • Kennismaken met voorgevormde dragers, rekbare doek, geweven doek, mei tai en de ringsling
  • Tijdens het consult is er tijd om twee draagdoeken uit te proberen die je zelf mag kiezen, de daarbij passende technieken worden jullie aangeleerd
  • Tijdens de oefenmomenten maken we gebruik van een draagpop

Kosten draagconsult: 60,-
Binnen een straal van 15 km vanaf Amstelveen Stadshart geen reiskosten, daarbuiten 0,60 per km

Knoopconsult

Veel ouders krijgen een draagdoek doorgegeven van vrienden of familie. Met behulp van YouTube filmpjes, knoop en wikkel je jezelf een eind door de stof. Trots ben je als het er ongeveer hetzelfde uitziet, maar je baby ervaart het niet als een succes. Waar ging het mis?

Heb je enige ervaring met het dragen van je baby, maar loop je vast in het omknopen van de draagdoek, voelt het dragen niet comfortabel of twijfel je of jouw baby goed zit, dan is een knoopconsult misschien wat voor jou.

Tijdens dit consult leer je details. Je weet immers al met welke draagdoek je wilt dragen en de grote lijnen waarop je moet letten. Esther leert je jouw draagtechniek te verbeteren. Tijdens een knoopconsult oefen je eerst met jouw eigen draagdoek en een draagpop van Esther. En eindig je comfortabel met je baby veilig in jouw doek.

Kosten draagconsult: 45,-
Binnen een straal van 15 km vanaf Amstelveen Stadshart geen reiskosten, daarbuiten 0,60 per km

Aanmelden

Vul onderstaande gegevens om jullie aan te melden voor een draagdoekconsult. Esther neemt binnen 2 dagen telefonisch contact op, om een datum en een tijd af te spreken.

N.B. Het is zeer wenselijk dat beide ouders tijdens de les aanwezig zijn. Ben je alleenstaand ouder, nodig dan een vriendin of familielid uit.

Voor welk consult wil je een afspraak maken?

Gegevens

Naam vader

Naam moeder

Naam baby

Geboortedatum baby

Zwangerschapsduur in weken

Eerste kind?

Straat en huisnummer

Postcode en woonplaats

Mobiel nummer

E-mailadres

Zijn er problemen geweest tijdens de zwangerschap, de bevalling of de start? *

Zijn er op dit moment bijzonderheden in de groei en/of ontwikkeling en zijn hier zorgverleners bij betrokken? Zo ja, welke? *

Hebben jullie al draagervaring? Zo ja, met welke doek of draagsysteem? Wat wil je met het consult leren?

* Bijzonderheden over jouw baby of over jou die belangrijk zijn voor Esther om te weten: graag van te voren invullen. Steekwoorden zijn goed.

Nadat je op verzenden hebt geklikt, krijg je een bevestiging op jouw e-mailadres met aanvullende informatie.

N.B. Met het (digitaal) invullen van jouw gegevens ga je een zorgovereenkomst aan met de Babyverpleegkundige. De Babyverpleegkundige heeft de algemene voorwaarden (pdf) geformuleerd en gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast is er een klachtenregeling (pdf) en een stroomschema (pdf) voor cliënten beschikbaar, conform de eisen van de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg. Wil je meer weten over jullie privacy, lees dan de privacyverklaring (pdf).

* Aangesloten bij de Vereniging van Draagdoekconsulenten