loader image

Draagconsult of knoopconsult

Het kan er zo vredig uitzien; een klein kindje in een kikkerhouding -met een bol ruggetje- op de borst van een van zijn ouders, in een hippe draagdoek of perfect voorgevormde drager. Maar jij staat een ongecoördineerde tangodans te doen met een doek van 4,5 meter om daarna uitgeput op de bank te ploffen. Of je hebt de drager -die je hebt gekregen van vriendinnen of familie- bij je eerste kindje al in de hoek van de kamer gegooid, maar buiten wandelen met een hond, een peuter en een kinderwagen is iets teveel gevraagd. Of je bent nog helemaal blanco als het gaat om dragen en vindt het aanbod in de webshops te overweldigend….

Wat je ook op deze pagina brengt, feit blijft dat dragen met de juiste materiaalkeuze, passend bij jouw kindje, bij jullie draagwensen, bij jullie lichaamsbouw een feestje kan worden. Esther is groot voorstander van dragen, omdat er zoveel voordelen te behalen zijn. Denk aan meer huid-huidcontact voor het kindje, letterlijk je handen vrij hebben als ouder, je krachtig voelen.

Draagconsult: Het is zowel een demonstratie, als een pasconsult. Je krijgt informatie over verschillende manieren van dragen; over voorgevormde dragers, rekbare doek, geweven doek, mei tai en ringsling.

Esther komt bij je thuis met twee enorme tassen vol dragers, doeken en poppen. Ze legt je uit hoe je jullie baby fijn en veilig draagt en waar je op moet letten per systeem en doek. In het tweede helft van het consult ga je zelf voelen en passen, met behulp van de meegebrachte draagpoppen.

Na het draagconsult krijg je de factuur en een PDF met alle informatie gemaild. Je kunt daarna bij Esther -met behulp van foto’s en filmpjes- al je draagvragen retour mailen.

Knoopconsult: Je hebt al een draagdoek in huis en voorzichtig wat knoopervaring opgedaan, maar je wil toch graag een expert hebben die met je meekijkt en/of je nieuwe knoopsoorten aanleert. Esther kan je leren dragen op de borst met de Front Wrap Cross Carry-knoop, met een “santa-toss” op je rug, maar ook met de snelle Double-Cross-Carrier-knoop als de baby daarvoor oud genoeg is.

Tijdens dit consult leer je details van een bepaalde knoopsoort. Je weet immers al met welke draagdoek je wilt dragen en de grote lijnen waarop je moet letten. Tijdens een knoopconsult oefen je met een draagpop bij jullie thuis in je eigen doek.

Na het knoopconsult krijg je de factuur gemaild en kun je bij Esther -met behulp van foto’s en filmpjes- al je knoopvragen mailen en beantwoord krijgen.

Duur: circa 90 minuten bij een draagconsult en circa 60 minuten bij een knoopconsult
Kosten: 75 euro voor een draagconsult en 60 euro voor een knoopconsult
Binnen een straal van 15 km vanaf Amstelveen Stadshart geen reiskosten, daarbuiten 0,60 per km.

Wil je de een draagconsult of een knoopconsult in groepsverband doen, neem dan contact met Esther op over de groepstarieven.