Dunstan babytaal bij baby van 6 weken

Ik ben bij een moeder van een tweeling van 6 weken oud. Ze belde en vertelde dat ze soms niet meer weet welke baby, wat wil, op welk moment. Ze vroeg zich af of de Dunstan babytaal hen zou kunnen helpen.


Dunstan babytaal

Dunstan babytaal zijn vijf geluiden die je kunt horen in het huilen van je baby. Een baby maakt deze geluiden onwillekeurig op basis van een reflex. Deze reflexen doven uit na de derde maand.

Met moeder maak ik een afspraak aan het einde van de middag. Dan zijn de baby’s wat onrustiger, huilen ze meer en kan ik gelijk luisteren.

Auw betekent moe

Na mijn powerpresentatie belandt een van de jongens bij mij op schoot. Hij is moe en laat prachtig een auw horen. Auw hoort bij vermoeid zijn en wordt veroorzaakt door de gaapreflex. Vaak zie je bij een vermoeide baby dan ook huilen met zijn ogen dicht. Ook aan zijn mondje kun je zien dat hij toe is aan slapen. Het mondje is open en vaak ovaalvormig tijdens het huilen. Moeder maakt met haar telefoon snel een filmpje van mij en haar zoon. Aan mij de eer om hem met jullie te delen.

Als jij je baby beter wilt leren kennen, maak dan ook eens een afspraak voor een workshop Dunstan babytaal.