E-book Flessen en spenen

E-book Flessen en spenen, geschreven door Esther van Bloemen-Bartels, babyverpleegkundige en babyconsulentOmdat ouders moeite hebben om basisinformatie te vinden over flessen, flesspenen en flesvoeden, besloot babyverpleegkundige Esther hierover een boekje te schrijven. Haar e-book ‘Flessen en spenen’ is bedoeld voor baby-ouders en zorgverleners en gratis te downloaden!

N.B. Het e-book gaat over de basisprincipes van het flesvoeden, ongeacht of je baby gekolfde moedermelk of kunstvoeding krijgt.

Soorten flessen en spenen

De afgelopen jaren zag Esther een toename van het aantal soorten flessen en flesspenen, zowel qua merken, als binnen de productielijnen per producent. Steeds vaker betrapte zij zichzelf erop dat zij het ‘even moest opzoeken’ voordat zij ouders gericht kon adviseren.

Met de toename van het aantal soorten flessen en spenen is de zoektocht (en keuzestress) voor ouders ook toegenomen: Waarom die verschillende vormen flessen en spenen? Welke fles en welke speen is het beste voor een (mijn) baby?

Vragen die in het boek worden beantwoord:

Hoe lang kan een baby het beste over een fles doen?
Hoe kun je een baby tijdens de voeding leren pauzeren?
Wat is voeden op verzoek en hoe doe je dat?
Hoeveel voeding geef je je baby per fles?
Waarom is een goede voedingshouding belangrijk?
Hoe zit het met het vacuüm van een fles?
Wat zijn de verschillen tussen de flessen en spenen van Avent, Dr. Brown’s en Difrax?
Welke vorm speen en welke speen voor welke leeftijd?
Hoe flessen schoonmaken en hoe vaak een speen vervangen?

Gratis download e-book

Het e-book bestaat uit 20 A4’tjes, gemakkelijk en snel te lezen en bovendien: Gratis!
Esther wil door middel van dit e-book namelijk zoveel mogelijk ouders informeren en hen helpen om de juiste fles en flesspeen voor hun baby te kiezen.

Heb je na het lezen van dit e-book nog vragen, neem dan gerust contact met haar op of met een van haar collega-babyconsulenten. Of overleg met de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau, een lactatiekundige of eventueel een prelogopedist.E-book Flessen en spenen downloadTekst kopiëren mag niet,
maar het e-book delen natuurlijk wel!