loader image

De Babyverpleegkundige-praktijk bestaat dit jaar elf jaar. Elke zomer -al elf jaar lang- gaat de laptop mee op vakantie. Maar deze zomer neemt de Babyverpleegkundige een sabbatical op! 

Tussen 1 juni en 1 september is de praktijk gesloten en niet beschikbaar voor nieuwe zorgaanvragen.
Bij dezen dan ook de oprechte excuses voor het ongemak.

Bij één van de volgende collega's kunt u terecht voor vergelijkbare zorg;

Ineke van Straeten, lactatiekundige& babypedagoog te benaderen via de website www.inekevanstraeten.nl (behalve de maand augustus)

Yvonne Roep, draagconsulent in Amsterdam te benaderen via de website www.draagadviesamsterdam.nl

Joyce Suasso de Lima de Prado, begeleiding moederschap & babymassagedocent te benaderen via de website www.joycesenses.nl

Een van de gespecialiseerde verpleegkundigen van www.babyconsulentennederland.nl

Sinds 2000 werkzaam in de ouder-kindzorg

Babyverpleeg­kundige

tijdelijk gesloten

Telefonisch consult

• Probleem met je kindje tot 18 maanden?
• De babyverpleegkundige belt circa 1 uur
• Met haar aantekeningen, maken jullie samen een plan
• Zelf aan de slag
• Met nog twee weken contact per email

Meer informatie over Telefonisch consult

Huisbezoek

• Probleem met je kindje tot 18 maanden?
• De babyverpleegkundige kijkt thuis mee
• Samen een plan maken
• Plan wordt uitgewerkt & per mail gestuurd
• Zelf aan de slag
• Met nog vier weken contact per telefoon/email

Meer informatie over huisbezoek

Dubbel huisbezoek

Probleem met je kindje tot 18 maanden?
Babyverpleegkundige komt 2x bij jullie thuis
Samen een plan maken
Plan wordt uitgewerkt en per mail gestuurd
2e huisbezoek vindt plaats om het gezinsleven praktischer en/of leuker te maken
Met nog zes weken contact per whatsapp/bellen/email

Meer informatie over Dubbel Huisbezoek

Als standaard adviezen bij jouw baby niet helpen, kun je je machteloos en onzeker voelen.

Esther stelt jullie gezin centraal.

Wat hebben jullie geprobeerd?

Waarom hielpen eerdere adviezen niet?

Wat hebben jullie nodig en/of vinden jullie belangrijk?

Wat past bij de leeftijd en het temperament van jullie kind?

Esther, aangenaam!

 

Esther werkte tijdens haar studie tot HBO verpleegkundige als kraamverzorgende in Amsterdam, daar werd haar liefde voor werken bij mensen thuis geboren. Na haar studie werkte ze op het consultatiebureau, bij een medisch kinderdagverblijf en in de moeder-kindopvang. In 2011 startte ze haar eigen onderneming in deeltijd. In 2016 besloot zij zich volledig te richten op haar eigen praktijk en het besturen van de beroepsvereniging Babyconsulenten Nederland.


Esther geeft nu steeds meer scholingen aan andere (aanstaande) professionals, schrijft artikelen voor diverse (vak)bladen/websites en zit ze in de werkgroep “vakinhoudelijke ontwikkelingen” van de beroepsvereniging. Ze werkt wekelijks -in opdracht van gemeentes, jeugdzorg en voogdijinstellingen- in gezinnen waar sprake is van meerdere problemen. Esther is dan verantwoordelijk om de band tussen ouder en kind te bevorderen en de ontwikkeling en welbevinden van de baby in kaart te brengen.

 

Naast jarenlange werkervaring heeft Esther ook ruime specialistische kennis door haar gecertificeerde studies, opleidingen en trainingen:

  • HBO verpleegkunde (2002)
  • Post HBO opleiding Ouder-Kindzorg (2004)
  • Coaching voor babywerkers (2009)
  • Video Interactie Begeleiding (2012)
  • Docent Babymassage (2011)
  • Dunstan Babytaaltrainer (2013)
  • Draagdoekconsulent (2015&2017)
  • Happiest Baby Educator (2017)
  • Infant Mental Health consulent i.o. (2021-2022)

 

Mijn visie

De fundering van een persoonlijkheid ligt voor een groot deel in de vroege levensjaren. Wat je daar mee maakt is ook van invloed later in je leven. Ik voel mij -bij elke baby weer- vereerd als ik van zijn of haar ouders mag “meebouwen” aan die persoonlijkheid.

Mijn werkwijze

Mijn rol is vergelijkbaar met die van een voetbalcoach. Ik sta aan de zijlijn, de ouders spelen de wedstrijd. De baby is misschien “de tegenstander” maar het is een uiterst vriendschappelijke wedstrijd. Ik? Ik zet misschien de strategie uit, doe de pep-talks, wijs de spelers op de kansen enzovoort.

Mijn drijfveer

Het moment dat het plan dat we hebben gemaakt, zijn eerste vruchten begint af te werpen. Soms is dat een uur langer slapen of de eerste keer zelfstandig inslapen. Je voelt het probleem kleiner worden en het ouders energieker maken. Dat zijn de “highlights” in mijn werkweek.

Praktische workshops voor een blije baby zijn ook mogelijk

Of je nu je handen vrij wilt hebben of je handen juist wilt inzetten om een ontspannende babymassage te geven ook hiervoor ben je bij Esther aan het goede adres. Zij is een gecertificeerd babymassage, babyyoga en draagdoekconsulent. Door haar verpleegkundige achtergrond combineert ze moeiteloos een rustig leermoment met goed verwoordde tips, trucs en (ongevraagde) adviezen.

Ouders over Esther:

Onze dochter was 5 maanden en kon sinds de start van haar spreidbroek steeds moeilijker en uiteindelijk niet meer slapen, ondanks de door ons geboden voorspelbaarheid. Als gevolg een oververmoeide baby (en ouders!). We namen contact op met Esther en zij had onze situatie snel in kaart. Ze kwam met goed onderbouwde en heldere adviezen, waarmee onze dochter langzaam maar zeker weer ging slapen en in een passend ritme kwam! Esther’s benadering is respectvol, met humor en nuchter. Een aanrader voor iedereen die kampt met baby-problemen"

Marlous

"Ons zoontje van 7 maanden oud werd vaak huilend wakker 's nachts. Esther heeft ons geholpen om een vast ritme aan te houden qua slaapjes en maaltijden. En een vast patroon aan te houden wanneer hij huilde.

Door de kennis van Esther kwamen we erachter dat pijn de oorzaak was van het vaak wakker worden. Door haar begeleiding zijn we op korte termijn doorverwezen naar een medisch specialist.

Wij willen Esther bedanken voor de goede zorgen tijdens een pittige periode."

Frank en Maaike Blankenzee

"Bij beide dochters hebben we issues gehad met slapen en heeft Esther ons fantastisch geholpen!
Esther is begripvol, persoonlijk, professioneel en heeft ons mentaal ondersteund waardoor het slapen bij beide kinderen goed op de rit is gekomen."

Laura en Joris

e-book: Flessen, flesspenen en Houding

Het E-book ‘Flessen, flesspenen en houding’ gaat over de basisprincipes van het flesvoeden, ongeacht of je baby gekolfde moedermelk of kunstvoeding krijgt. U krijgt antwoord op vragen zoals:

Standaard fles of brede fles?

Hoe drinkt een baby?

Voeden op verzoek?

Hoeveel voeding?

Wat is de beste voedingshouding?

Mijn laatste blogs:

Tips voor een dagritme met een hele wakkere baby

Tips voor een dagritme met een hele wakkere baby

Sommige baby’s hebben een andere slaapverdeling dan anderen. Zij slapen bijvoorbeeld al veel beter in de nacht en hebben minder slaapuren overdag nodig. Best leuk een baby die niet zoveel slaapt overdag, maar hoe moet je nu met zo een wakkere baby gedurende de dag...

Lees meer
Esther schrijft mee aan het boek (bijna) nooit meer moe

Esther schrijft mee aan het boek (bijna) nooit meer moe

Kopje: ‘Wat is er dan met je? Waarom moet je zo huilen? Heb je honger? Wil je slapen?’ Geen goed idee, vindt Esther. ‘Want een baby weet zo lang hij kan horen: als iemand een vraag stelt, moet er een antwoord komen. Een vraag eindigt zangerig, gaat aan het einde van...

Lees meer
Met uitsterven bedreigd: rompertje

Met uitsterven bedreigd: rompertje

Ze wordt met uitsterven bedreigd. Ik weet het zeker. Voor elk aaibaar dier dat met uitsterven wordt bedreigd is er wel iemand die zich hard maakt. En dit voelt als ‘mijn missie’. Ik moet en zal voorkomen dat de ‘diversiteit in het aanbod’ verdwijnt. Moeilijke zin, ik...

Lees meer