loader image

 

Huilen&troosten workshop

In 1998 ontdekte de Australische Priscilla Dunstan dat er vijf geluiden te onderscheiden zijn als jonge baby’s huilen. Deze vijf geluiden zijn gebaseerd op reflexen en geven de oorzaak van het verdriet aan. Denk aan honger, vermoeidheid, een vastzittend boertje, krampjes of ander ongemak.

In 2013 besluit Esther de opleiding te volgen tot Dunstan Babytaaltrainer en dan ontmoet ze -in hetzelfde jaar- de Amerikaanse Kinderarts Harvey Karp tijdens zijn lezing aan de Universiteit van Amsterdam. Ze hangt aan zijn lippen. Hij krijgt alle huilende baby’s binnen een minuut stil door ze ingebakerd op de zij bij zich te nemen, ze te wiegen, sushen en een speen te geven. Dat moeten meer ouders weten!

Esther komt graag bij jullie thuis langs om je over beide methodieken meer te vertellen. Waar nodig in het weekend of op een avond zodat beide ouders er bij kunnen zijn. Ze laat jullie de vijf geluiden horen en leert “de problemen” ook herkennen aan de hand van lichaamstaal. Vervolgens ga je praktisch aan de slag door het uitvoeren van de KARPmethode waarschijnlijk op een pop, maar als jullie baby huilt, biedt dat ook kansen.

Je mag voorafgaand aan het consult filmpjes maken van jullie onrustige huilende baby, die we samen terugkijken en luisteren. Het is veel informatie in een korte tijd, daarom krijg je na de workshop ook een PDF-je met een omschrijving van deze twee methodes. Door de mix aan informatie (lichaamstaal, geluiden en troosttechniek) kun je een gebruiksaanwijzing schrijven voor je eigen baby.

Duur: circa 90 minuten en circa 30 minuten nazorg

Kosten: 120 euro

Binnen een straal van 15 km vanaf Amstelveen Stadshart geen reiskosten, daarbuiten 0,60 per km.