loader image

Een beetje rare vraag; maar mag ik een foto nemen van jullie box en jullie voedingskussen? Mijn moeder heeft mij geleerd een brutaal mens heeft de halve wereld, dus dit is mijn kans. Het mag, maar ik zie wel nieuwsgierige blikken bij deze ouders. Ik leg ze uit, dat ik soms ook mensen door de telefoon help. Maar als je dan zo een praktisch beroep hebt, zijn er wel eens van die momenten dat je denkt, dit hadden ze moeten zien in plaats van dat ik het uitleg.

Ik vertel deze ouders dat ik van de week een moeder door de telefoon probeerde uit te leggen dat een voedingskussen voor veel meer dingen kan worden gebruikt.
De ouders van de box beginnen te lachen. De vader vertelt lachend dat hij deze kussen als een ware concurrent in bed had ervaren tijdens de zwangerschap, terwijl zijn vrouw al snel toelicht dat het kussen er in ieder geval voor zorgde dat ze nog een beetje slapen kon in die laatste weken van de zwangerschap.
“Dat hoor ik vaker”, stel ik haar gerust, “puntje van de kussen tussen je benen, ter hoogte van die knie zeker?”, ze knikt.

Dus voor al mijn luisterende klanten;
Je kan hem ook gebruiken om baby’s te leren spelen in de box. Een hele jonge baby heeft een lichaampje dat wordt geregeerd door reflexen. Voor veel van deze kleine baby’s is het platliggen op een harde ondergrond, helemaal niet fijn. Ze gaan zwiepen met hun armen en trappelen met de benen, zonder dat ze daar iets over te zeggen hebben. De ene baby heeft dit meer dan de andere. Als je toch af en toe je baby even wilt wegleggen, kan een voedingskussen je van dienst zijn.

Als je de baby dan ook nog een veilig plekje wilt geven, gebruik dan een voedingskussenhoes. Span deze erover heen, zodat je baby niet in een onbewaakt ogenblik zich diep in het kussen bevind. Leg de baby nu in het midden, hoofdje op het hoogste gedeelte van de kussen, bekken in het midden, voetjes naar beneden. En zo kun je dagelijks een momentje gaan inlassen om je baby veilig en fijn even in de box te leggen.