Meer doen met het voedingskussen

Waar kun je een voedingskussen allemaal voor gebruiken?Een beetje rare vraag: ‘Mag ik een foto maken van jullie box en jullie voedingskussen?’ Mijn moeder heeft mij geleerd een brutaal mens heeft de halve wereld, dus dit is mijn kans.

Het mag, maar ik zie wel nieuwsgierige blikken bij deze ouders. Ik leg ze uit, dat ik soms ook telefonisch ouders help. En er zijn dan wel eens van die momenten dat ik denk, dit hadden ze moeten zien in plaats van dat ik het uitleg.

Ik vertel deze ouders dat ik van de week een moeder door de telefoon probeerde uit te leggen dat een voedingskussen voor veel meer dingen kan worden gebruikt.

Slapen met een voedingskussen

De ouders van de box beginnen te lachen. De vader vertelt lachend dat hij deze kussen als een ware concurrent in bed had ervaren tijdens de zwangerschap. Zijn vrouw licht snel toe dat het kussen er in ieder geval voor zorgde dat ze nog een beetje slapen kon in de laatste weken van de zwangerschap.
‘Dat hoor ik vaker’, stel ik haar gerust,’puntje van het kussen tussen je benen, ter hoogte van die knie zeker?’ Ze knikt.

Lekker liggen in de box

Voor al mijn luisterende en lezende klanten:
Je kunt het voedingskussen ook gebruiken om je baby te leren spelen in de box. Het lichaam van een hele jonge baby wordt geregeerd door reflexen. Voor veel kleine baby’s is platliggen op een harde ondergrond, helemaal niet fijn. Ze gaan zwiepen met hun armen en trappelen met de benen, zonder dat ze daar iets over te zeggen hebben. De ene baby heeft dit meer dan de andere. Als je af en toe je baby even wilt wegleggen, kan een voedingskussen je van dienst zijn.

Veilig met aankleedkussenhoes

Als je je baby dan ook nog een veilig plekje wilt geven, gebruik dan een aankleedkussenhoes. Span deze over het voedingskussen, zodat je baby niet in een onbewaakt ogenblik diep in het kussen beland. Leg je baby in het midden, hoofdje op het hoogste gedeelte van het kussen, bekken in het midden en voetjes naar beneden. Zo kun je dagelijks een momentje inlassen om je baby veilig en fijn even in de box te leggen.