Over Esther

Wie is Esther?

Esther is getrouwd en moeder van twee zonen (2005, 2007) en een dochter (2010). Ze groeide op in Ouderkerk aan de Amstel en woont nu in Amstelveen.

Haar eerste kind werd op tijd geboren, maar belandde door een zware bevalling op de couveuseafdeling. Hij herstelde goed, maar hij huilde de eerste weken erg veel. Zo bracht het moederschap Esther ervaringen waarover zij eerder slechts had gelezen, maar geen voorstelling van kon maken. Zij leerde om na gebroken nachten weer op te staan en verder te gaan. Esther weet hoe het voelt als jouw energie -en daarmee je geduld- opraakt. Zij weet hoe machteloos je je als ouder kan voelen wanneer je de ‘taal’ van je kind nog niet verstaat en je tevergeefs probeert je kind te koesteren en in slaap te sussen. Zij kent het interne conflict van moeten en willen werken, terwijl je ook vindt dat je er als moeder voor je kind hoort te zijn.

Esther draagt liever jurkjes dan sportkleding. Esther pakt sneller haar zwarte (motor)fiets dan de veel te grote grijze auto. Esther vind je eerder in Paradiso dan in de Ziggo Dome. Esther kun je verwennen met een koud blikje cola, want ze drinkt geen bier en rode wijn. Esther zit het liefst met een woonblad op de buitenbank, maar dan wel nadat de kinderen en planten water hebben gehad. En heel soms denkt Esther dan met weemoed terug aan de tijd dat haar kinderen echt klein waren, haalt haar schouders op en bedenkt dat ze het mooiste beroep ter wereld heeft.

Esthers opleiding en ervaring

Esther werkte tijdens haar studie tot HBO verpleegkundige als kraamverzorgende in Amsterdam, daar werd haar liefde voor werken bij mensen thuis geboren. Na haar studie werkte ze op het consultatiebureau. Ze specialiseerde zich in de zorg voor ouder en kind met behulp van de Post HBO opleiding Ouder-Kindzorg.

Ze ruilde na vier jaar haar baan -binnen de jeugdgezondheidszorg- in voor een als gezinsbegeleider voor baby’s. Na de geboorte van haar derde koos ze ervoor bij dit zelfde medisch orthopedagogisch centrum de kinderarts te ondersteunen met groei, gehoor en oogonderzoeken en het geven van scholing. Dit deed zij zes jaar maar verliet de wereld van jonge kinderen met gedragsproblemen niet helemaal, toen ze de overstap maakte naar het Leger des Heils en met veel plezier werkte in de moeder-kindopvang.

In 2011 startte ze -naast haar vaste baan- haar eigen onderneming. Ze volgde diverse opleidingen zoals die tot docent Babymassage (2011), Dunstan babytaaltrainer (2013),  draagdoekconsulent (2015) en Happiest Baby Educator (2017). Door deelname aan diverse trainingen zoals Coaching voor babywerkers, Video Interactie Begeleiding en Complementaire zorg heeft Esther nu ruime specialistische kennis.

Eigen praktijk

Sinds 2016 richt ze zich volledig op haar eigen praktijk. Ze werkt als babyverpleegkundige in thuissituaties en ze geeft steeds meer scholingen aan andere professionals. Op dit moment combineert ze haar bedrijfje met het voorzitterschap van de beroepsvereniging van verpleegkundig Babyconsulenten Nederland. Esther schrijft met enige regelmaat artikelen voor het Vakblad Kinderverpleegkunde.

Check BIG register verpleegkundige Esther van Bloemen-Bartels   Vereniging van Draagdoekconsulenten - Draagdoekconsulent Amstelveen Esther van Bloemen

RGDB Register Gecertificeerde Docent Babymassage   RGDB Register Gecertificeerde Docent Baby-yoga