De ringsling draagdoek

Draagdoekconsulent Amstelveen, draagconsult door Esther van Bloemen babyconsulentIk heb spijt. Niet gewoon een beetje, maar best wel veel. Ik weet dat er ooit een ‘wijze’ was, (wiens naam ik ben vergeten) die zoiets zei als spijt is de tweede fout. Dus probeer ik – met mijn gezonde verstand – mijzelf toe te spreken om geen spijt te hebben, maar dat ik gewoon ‘onwetend’ was.

Het gaat om de ringsling draagdoek. Zo heet de doek die ik om heb op de foto en daarmee had ik echt heel veel eerder willen kennismaken. Ik denk zelf zo’n tien jaar.

Soorten draagdoeken en – systemen

Spijt dus, dat ik niet verder heb gekeken dan mijn neus lang was. Het ging namelijk zo, ik had vorige week twee dagen scholing over draagdoeken. ‘Ja, twee hele dagen’, zei ik mijn man op zijn verbaasde blik een paar maanden geleden. Twee dagen scholing achter elkaar gebeurt namelijk niet vaak in mijn vakgebied. Die paar woorden waren zichtbaar niet voldoende en ik stak een relaas af. De gemiddelde tot grote babyzaak verkoopt twee soorten draagsystemen. Voorgevormde buikdragers (twee merken) en de rekbare draagdoek (1 merk). Maar je hebt dus nog veel meer soorten en nog meer producenten per soort. Het is net als bij de bakker komen en daar maar twee broden zien en dat ik mijn klanten wel kan vertellen wat je nog meer kan maken met bloem, gist en een oven, maar niets kan aanbieden of laten zien.

Draagdoek scholing

Die scholing ‘moest’. Ik reisde af naar de andere kant van het land en toen werd ik dus verliefd, vooral op deze doek. Hoeveel meters, kilometers heb ik niet afgelegd met een van mijn kinderen op de heupen? Terwijl ik mijn handen vrij had kunnen hebben. Doek om, drie trekjes aan de doek om hem goed op de schouders te krijgen, en klaar zou ik zijn geweest.

Ringsling draagdoek

Baby leren dragen met ringsling draagdoek tijdens draagdoekconsult in AmstelveenSpeciaal voor mijn man nog een detailfoto van de ringsling draagdoek. Want in twee volle dagen, leer je ook details. Ik weet nu dat een ringsling op een van de drie manieren zijn afgewerkt; geplooid, ongeplooid en gevouwen. Die derde ringsling op de foto (licht & gevouwen) is bijvoorbeeld zeer geschikt voor vrouwen met een lang bovenlijf. En die tweede (die ik ook draag) past weer beter bij vrouwen met een wat ‘vollere’ schouder/lichaamspostuur.

Tijdens de scholing ben ik veel wijzer geworden, niet alleen over draagdoeken, maar ook over mijn eigen beperkingen. Soms weet je niet wat je niet weet. Had ik dit maar geweten of een kleine tip gehad om even verder te kijken dan mijn neus lang was.

Wat ik nu met deze informatie ga doen? Ouders ONGEVRAAGD tips geven 😉 of een stapje verder en echte adviezen tijdens een draagdoekconsult.