loader image

Scholing aan professionals

Esther van Bloemen geeft scholingen aan professionals die werken met baby’s. Zij gebruikt verschillende werkvormen zoals bewegende beelden, spelletjes, discussies of een presentatie. Op die manier spreekt Esther tijdens de scholing verschillende hersengebieden aan. Dit verzekert een effectieve kennisoverdracht waardoor de nieuwe kennis goed beklijft. 

Zij schoolde reeds kinder- en jeugdartsen, verpleegkundigen, verloskundigen, kraamverzorgenden, doula’s en osteopaten. Hieronder meer over coaching on the job, praktische workshops en de meerdaagse cursus Anatomie en fysiologie van het babylichaam.

Coaching on the job

Jij bent een steengoede generalist die een bepaalde groep ouders begeleidt. Maar je wilt je ook specialiseren in het werken met baby’s om deze ouders nog beter te kunnen helpen. Je hebt een beetje extra begeleiding nodig van iemand die wel die specialistische kennis heeft en die ruime werkervaring heeft met ouders uit alle lagen van de bevolking. Dan ben je bij Esther aan het goede adres. Schrijf haar een mailtje of bel haar op. Tarieven zijn op aanvraag beschikbaar.

Cursus anatomie & fysiologie
van het babylichaam voor babywerkers

Ben je pedagoog, jeugdbeschermer, gezinsbegeleider of bijvoorbeeld draagdoekconsulent? Ben je in het bezit van ruime en recente werkervaring met baby’s, maar heb je geen medische achtergrond?

In deze cursus verbind je medische kennis over de anatomie (hoe het lichaam is gebouwd), pathologie (afwijking of ziekte) en de fysiologie (hoe het lichaam werkt) aan de kennis die je al hebt over baby’s.

De cursus heeft als einddoel het gedrag van baby’s nog nauwkeuriger te kunnen benoemen, waardoor je je sterker voelt staan in je observaties en daarmee een bijdrage kan leveren aan de gezondheid en welzijn van baby’s en dreumessen aan de basis van hun leven.

 

Werken met baby’s

Willen jullie de kwaliteit van de babyopvang binnen het kinderdagverblijf vergroten?

Of zijn bij jullie nog niet alle pedagogisch medewerkers zich bewust van de belangrijke rol die ze hebben voor het welbevinden en de ontwikkeling van baby’s? Of zouden jullie -voor de verandering- wel eens door de ogen van een verpleegkundige in plaats van pedagoge willen leren kijken naar baby’s?

Esther verzorgt graag voor jullie kinderdagverblijf de babycursus voor pedagogisch medewerkers. Zij volgt het programma van het Nederlands Jeugdinstituut “werken met baby’s”.

Praktische workshops

Jullie vormen een hecht team en werken intensief samen in de zorg voor baby’s. Jullie zijn op zoek naar een leuke workshop voor het hele team of willen met een expert, consensus bereiken over een bepaald onderwerp of aanpak. Kortom een scholing waarbij er voldoende ruimte is om ervaringen uit te wisselen, nieuwe informatie wordt verkregen en waar de nadruk ligt op “lekker praktisch” in plaats van “taaie stof”.

  • Een workshop over verschillende inbakerdoeken en inbakerslaapzakjes bestaande uit een inleiding met presentatie en daarna zelf aan de slag met een ruim assortiment dat door Esther is meegebracht.
  • Een workshop over draagdoeken en voorgevormde dragers. Welke vier grote groepen zijn er? Hoe draag je veilig en verantwoord? En voel ook zelf het verschil.
  • Basisbevestigend dragen, sensomotorische ontwikkeling, rond en roterend aankleden; waarom doe je sommige handelingen automatisch “op die manier” en welke zou je anders kunnen doen om nog meer ontspanning, veiligheid en rust aan kleine kinderen te geven.
  • Een workshop babymassage kan natuurlijk ook.

De workshops duren circa anderhalf uur en kosten  € 115,- (per deelnemer exclusief reiskosten) voor groepen tot 12 personen.

Workshop op maat

We stemmen de inhoud samen af!

Neem gerust contact op over een specifieke vaardigheid of kennisgebied. Esther helpt je graag en staat voor iedere zorgprofessional klaar om haar kennis over te dragen