Scholing via de kinderopvang

Omgekeerde Pim pam petAls verpleegkundige deelt Esther graag haar kennis, bijvoorbeeld over de fysiologie* van het babylichaam. Ook in situaties waarin geen problemen zijn. Ouders kunnen daardoor weer net weer even anders gaan kijken naar hun kind.

Willen jullie je als kinderopvangorganisatie onderscheiden en het ook net even anders doen? Dan is een samenwerking met Esther het overwegen waard. Hieronder worden wat mogelijkheden genoemd. Hebben jullie zelf ideeën? Neem dan contact op voor maatwerk.

* de natuurlijke wijze waarop het lichaam behoort te werken

Mogelijkheden

  1. Omgekeerde Pim-pam-pet
  2. Babyvoedingsquiz
  3. Posterpresentatie
  4. Workshop babymassage of babyyoga

1. Omgekeerde Pim-pam-pet

Ouders en groepsleiding geven elkaar tips en adviezen nadat zij met een Pim-pam-petschijf een letter hebben gedraaid. De letter past bij een woord, welke in hun advies of tip aan de anderen centraal staat.
Lukt het niet om een woord te verzinnen bij de gedraaide letter? Esther heeft kaarten bij zich met losse woorden die ter inspiratie mogen worden bekeken of voorgelezen. Esther neemt tijdens de workshop de leiding en vult waar mogelijk (of nodig) de ouders of groepsleiding aan.

Voor wie? Ouders en/of medewerkers kinderopvang
Duur: circa 90 minuten
Kosten: € 115,- (excl. reiskosten)
Interesse? Vraag een offerte aan ontvang zes kaarten ter inzage.

2. Babyvoedingsquiz

Ouders en groepsleiding krijgen door middel van een powerpointpresentatie 25 stellingen voorgelegd. Het zijn veelal feiten en fabels over borstvoeding, kunstvoeding, introductie van vast voedsel, (mond)motoriek etc. Aanwezigen kunnen met rode en groene papiertjes aangeven of de stelling juist is. Het juiste antwoord word kort toegelicht door Esther, soms met plaatjes, soms met filmpjes.

Voor wie? Ouders en/of medewerkers kinderopvang
Duur: circa 60 minuten
Kosten: € 80,- (excl reiskosten)

Het kinderdagverblijf zorgt zelf voor de beste beamer-geluidopstelling en internettoegang.

Interesse? Vraag een offerte aan en ontvang de eerste vijf vragen ter inzage.

3. Posterpresentatie


Bij het brengen of halen van de kinderen, is Esther een uur lang beschikbaar voor allerlei soorten babyvragen. Om met ouders in gesprek te komen, gebruikt Esther een themaposter over een babygerelateerd onderwerp. Op dit moment worden vijf posters veel gebruikt, namelijk die over de ontwikkeling van het gebit, over de introductie van vast voedsel, over slaapurenverdeling van dag & nacht en over de spraak-taalontwikkeling en goed dragen met een draagdoek/voorgevormde drager.

Voor wie? Ouders
Duur: circa 60 minuten
Kosten: € 80,- (inclusief materiaal, excl reiskosten)

Het kinderdagverblijf zorgt zelf voor een bord waarop de poster kan worden opgehangen en/of neergezet.

Interesse? Vraag een offerte aan en ontvang twee voorbeeld posters als PDF ter inzage.

4. Workshop babymassage of babyyoga

Babymassage en babyyoga zijn een leuke manier om jonge kinderen ‘quality-time’ te geven. Bij babymassage (baby’s van 1,5 tot 6 maanden) ligt de nadruk op leren kijken naar wat de baby lekker vindt. Bij babyyoga (baby’s van 6 tot 10 maanden) ligt de nadruk wat meer op voelen in combinatie met spelletjes of taal.

Voor wie? Ouders en/of medewerkers kinderopvang
Duur: circa 60 minuten
Kosten: € 80,- (inclusief olie en een digitale samenvatting, excl reiskosten)

Het kinderdagverblijf zorgt zelf voor een goed verwarmde ruimte met matjes op de grond.

Interesse? Vraag een offerte aan en ontvang een deel van de digitale samenvatting.