loader image

Esther schreef de volgende gastenblog:  Speengebruik afraden in de eerste vier weken na geboorte? (Difrax, 2020)

Babyverpleegkundige Esther van Bloemen-Bartels vertelt: ”Ze is door de verloskundige naar mij verwezen met de vraag of ze nu wel of niet een speen mag geven. Haar dochter is 3 weken oud, ik hoor haar zachtjes kreunen en zuchten op de achtergrond terwijl we bellen. Deze moeder legt uit dat ze met haar eerste kindje netjes heeft gewacht tot hij vier weken oud was, voor ze hem de speen gaf. Haar dochter is wat temperamentvoller, maar ook veel beter te troosten dan haar oudste. Met als gevolg dat ze nu een paar keren per dag haar dochter aan haar vinger laat sabbelen. Een speentje zou zoveel makkelijker zijn, laat ze mij weten. Ik vraag nog wat dingetjes uit, zoals op welke manier ze nu de voeding geeft en hoe haar dochter groeit. Dan zeg ik DOEN, lekker die speen geven.Terecht vraagt ze mij dan waar dat advies vandaan komt om in de eerste vier weken na geboorte niet de speen te geven.” Lees verder…