Workshop ‘Troost je baby’

Workshop baby leren kennen en troosten - Dunstan en Happiest BabyAls je baby huilt, dan wil je maar één ding, namelijk hem troosten of geven wat hij nodig heeft. Een baby huilt meestal niet zomaar, maar hoe troost je je kind zodat hij daarna rustig in slaap kan vallen? Het is eenvoudiger dan je denkt en Esther leert het jou graag.

De workshop ‘Troost je baby’ is voor ouders met een baby in de leeftijd van 0 tot 3 maanden en bestaat uit twee praktische lessen. Esther komt bij jullie thuis om deze lessen te geven. Geen gesleep met je baby en geen gestress.

In de eerste les komt Dunstan babytaal aan bod. Je kunt in de eerste maanden na de geboorte van je baby aan zijn huilen namelijk horen wat hij nodig heeft. Het troosten van je baby leert Esther jou via de methode van Amerikaans kinderarts Harvey Karp. Hij ontdekte vijf handelingen waardoor baby’s binnen één minuut stoppen met huilen. De ervaring van Esther is dat de meeste baby’s na drie van de vijf handelingen al rustig worden.

De combinatie van deze lessen: je baby leren kennen (Dunstan) én hem kunnen troosten (Karp) zal je veel zelfvertrouwen geven. Ouders horen immers vaak: ‘Huilen hoort erbij’, maar na deze workshop kun je echt wat doen voor je kind. Het zorgt ervoor dat je je minder machteloos voelt en het is gewoon heel erg leuk om je baby beter te leren kennen!

Dunstan babytaal

Workshop baby leren kennen en troosten - Dunstan en Happiest BabyEen pasgeboren baby huilt op basis van reflexen. Elke reflex geeft een eigen klank aan het huilen. Deze babytaal bestaat uit slechts vijf woordjes en als je ze kent, kun je feilloos inspelen op de behoeftes van jouw baby. Zo betekent ‘Neh’ honger of behoefte om te zuigen en duidt ‘auw’ erop dat je baby moe is.

Vijf huiltjes, het lijkt simpel maar het vergt wel enige oefening om de klanken te leren herkennen. Tijdens de workshop leert Esther jou met behulp van de door jou gemaakte filmpjes het onderscheid te maken tussen de klanken die jouw baby maakt.

Happiest baby van Harvey Karp

De vijf handelingen van Karp brengen een baby ‘voor zijn gevoel’ weer terug naar de tijd van voor geboorte, waardoor hij zich ontspant en stopt met huilen.

Al eeuwenlang en overal ter wereld moeten baby’s wel eens worden getroost. De meeste ouders dragen hun baby dan, wiegen hem en maken een sussend geluid. Toeval? Nee, absoluut niet. Helpt het altijd? Nee, niet altijd. Maar als je de eerste drie (en eventueel nog twee andere) handelingen precies op je juiste manier doet, wordt ook jouw baby echt binnen één minuut stil.

Meer dan trucjes

Esther leert je meer dan alleen een paar trucjes. Zij leert je vooral te kijken naar de lichaamstaal van jouw baby, ook voor de lange termijn. Verder gaat zij in op de natuurlijke ontwikkeling van een voorspelbaar dagritme en hoe je, als je dat wilt, je baby veilig kunt inbakeren. De les is een soort van uitleggen, aanraden en afraden gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten. Met deze informatie kunnen jullie keuzes maken die bij jullie en jullie kindje passen.

Tijdens de workshop krijg je meer voorlichting dan via de reguliere zorg en het is praktischer dan de informatie die je in boeken of bladen leest.

Kosten

DVD Dunstan Babytaal - hoort bij workshop babyconsulent Esther van BloemenDe lessen duren elk circa 75 minuten. Na elke les krijg je een digitaal naslagwerk gemaild.

Na de workshop blijft Esther op afstand (via e-mail of WhatsApp) beschikbaar voor de huiltjes die jullie niet weten te ontcijferen.

Het hele pakket kost 110,-
Binnen een straal van 15 km vanaf Amstelveen Stadshart geen reiskosten, daarbuiten 0,60 per km.

Aanmelden

Vul onderstaande gegevens om jullie aan te melden voor de workshop. Esther neemt binnen 2 dagen telefonisch contact op, om een datum en een tijd af te spreken.

N.B. Het is zeer wenselijk dat beide ouders tijdens de lessen aanwezig zijn. Ben je alleenstaand ouder, nodig dan een vriendin of familielid uit.

Gegevens

Naam vader

Naam moeder

Naam baby

Geboortedatum baby

Zwangerschapsduur in weken

Eerste kind?

Straat en huisnummer

Postcode en woonplaats

Mobiel nummer

E-mailadres

Zijn er problemen geweest tijdens de zwangerschap, de bevalling of de start? *

Zijn er op dit moment bijzonderheden in de groei en/of ontwikkeling en zijn hier zorgverleners bij betrokken? Zo ja, welke? *

* Bijzonderheden over jouw baby of over jou die belangrijk zijn voor Esther om te weten: graag van te voren invullen. Steekwoorden zijn goed.

Nadat je op verzenden hebt geklikt, krijg je een bevestiging op jouw e-mailadres met aanvullende informatie.

N.B. Met het (digitaal) invullen van jouw gegevens ga je een zorgovereenkomst aan met de Babyverpleegkundige. De Babyverpleegkundige heeft de algemene voorwaarden (pdf) geformuleerd en gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast is er een klachtenregeling (pdf) en een stroomschema (pdf) voor cliënten beschikbaar, conform de eisen van de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg. Wil je meer weten over jullie privacy, lees dan de privacyverklaring (pdf).